BEHANDLINGAR

Alla behandlingar utförs av legitimerad sjuksköterska. Jag är certifierad inom Injektionsbehandlingar. Även utbildning inom Microneedling,

BB Glow, Kemisk peeling, Hyalase och Profhilo.

Fillers


Injektionsbehandling med fillers kan vara ett alternativ vid förlorad volym i ansiktet eller vid önskad definition/skulptering i ansiktsområden. Tex kan en näsjustering utföras utan kirurgi.


Fillers består av Hyaluronsyra, vilket egentligen inte är en syra utan en sockermolekyl. Detta förekommer naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och elasticitet.


Viss typ av fillers kan innehålla bedövningsmedlet lidokain, vilket gör hela injektionsprocessen lite mindre smärtsam. Du kommer också få en bedövningssalva på området om du så önskar.


Fillers kommer långsamt att resorberas med tiden. Behandlingens varaktighet beror bland annat på hudtyp och behandlingsområdets egenskaper. Vanligen varar en behandling i 3-12 månader. Genom regelbundna uppföljningsbehandlingar kan den önskade korrigeringen bli mer bestående.

Resultatet av behandlingen syns ofta omgående, med ett fullgott resultat efter ca 2 veckor när eventuell svullnad lagt sig.


Att tänka på före din behandling

- Undvik intag av acetylsalicylsyra, NSAID, trombocytaggregationshämmare, antikoagulantia, eller vitamin C veckan före injektion. 

- Undvik Omega 3 och johannesört två veckor innan ditt besök.

- Undvik alkohol minst 24 h innan ditt besök

- Tänk på att ej ha en infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen om

- Tänk på att ej ha herpes eller finne på injektionsområdet - Undvik kraftiga ansiktsbehandlingar, kemisk peeling, laserbehandling och microneedling i behandlingsområdet 1 vecka innan ditt besök.

- Du ska inte vara gravid eller amma.


Eftervård

Du får information av mig efter behandling med dig hem

Botox


Botulinumtoxin är ett kraftfullt toxin av typen nervgift. Vilket inte dödar nervceller som många tror. Det är ett naturligt protein som påverkar synapsen, signalen mellan nerven och musklen.


Botox används även i medicinskt samband, som vid migrän, spänningshuvudvärk, tandgnissel, kramp i muskler, nackbesvär, svettningar och mycket mer.


Botox används för att få musklen som ger rynkor att slappna av, vilket ger ett slätare och föryngrat utseende. Börjar man med botox behandlingar "i tid" så förbyggs djupa rynkor i pannan, argarynkan och kråksparkar med mera.


En botoxbehandling ger inget omedelbart resultat, det tar ca två till tre veckor innan den avslappnande effekten visar sig. 

När man gjort en botoxbehandling bibehålls det slutgiltiga resultatet i ungefär tre till sex månader. En allmän riktlinje är att upprepa behandlingen cirka tre gånger per år för att kunna bibehålla effekten.


Direkt efter behandlingen kan huden bli lite svullen, rodna och ömma en aning. Man kan också få mindre blåmärken, något som anses helt normalt. Detta brukar gå över på några dagar.


Många tror att mimiken påverkas helt, med du kommer både kunna skratta och le.


Att tänka på före din behandling

- Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller i injektionsområdet.

- Ej vara gravid eller amma.

- Ej ha en muskel/ neurologisk – eller blöder sjukdom.

- Magnecyl, Ipren eller liknande preparat kan medföra att det lättare uppstår blåmärken i injektionsområdet.


Eftervård

Du får information efter behandlingen med dig hem.


Microneedling/BB Glow


Behandlingen passar alla åldrar. Microneedling rekommenderas för behandling av: -Åldrad och spänstfattig hud. -Fina linjer och rynkor. -Röklinjer runt munnen samt linjer runt ögonen. -Lyster och föryngring. -Stora porer. -Ärr (kirurgi, brännskador.) -Milier, keratosis pilares -Acne -Bristningar


Behandlingen utförs med nanonålar, nålarna är mycket små. Ett serum för just din hy används vid Microneedling. Behandlingen kan kännas lite och bedövningssalva finns att tillgå.


Vid BB Glow behandling tillsätts ett färgat serum som en foundation. Denna behandling är bra vid tex mörka ringar under ögonen. Dessa nanonålar är mycker mindre än vid micronnedling. Behandling känns mindre. Du får direkt en fin lyster i huden.


Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen men mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar. Huden kondition kommer att fortsätta förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar.


Behandlings effekter: Kontroll av överdriven aktivitet av melanin Stimulering av kollagenproduktion Ökar hudens elasticitet. Ger näring, föryngring, återfuktning och ett liten lyftning. Minskar antalet fina rynkor. Minskar porer. Förbättrar hudens naturliga skydd. Berikar huden med antioxidanter. Neutraliserar fria radikaler.  


Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Efter någon dag kan huden bli torr och fjällig.


Att tänka på före din behandling

Rekommenderas inte om du:

- Är gravid eller ammar

- Äter blodförtunnande medicin

- Har svår inställd diabetes

- Infektion i kroppen

- Psoriasis, eksem eller herpest på området som ska behandlas

- Sår och brännskador

- Aktiv acne

- Hypertrofiska och keloida ärr


Eftervård

Du får information av mig efter behandling med dig hemKemisk Peeling


Med hjälp av olika syror som appliceras på huden, glycolsyra, mandelsyra eller citronsyra i olika styrkor exempelvis AHA, BHA eller TCA.


Huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller. 

Ju äldre man blir, desto långsammare förnyas cellerna. Det man vill uppnå med en kemisk peeling är en förbättring samt ”föryngring” av huden. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, dekolletage och händer. 


Effekten av kemiskpeeling är en minskning av fina linjer och rynkor, slätare hudstruktur, utjämning av ojämn pigmentering. Du får en ökad lyster, stärkt hud och förbättrad motståndskraft. Mindre synbara porer, förbättring av akne och akneärr.


Behandlingen avslutas med en svalkande, reparerande och återfuktande ansiktsmask anpassad för din hy. Jag använder märket BCN som är en av de bästa produkterna i Sverige. 


Att tänka på före din behandling

- Undvik att använda lermask, peelingar eller andra exfolierande produkter under de närmaste 48 timmarna före en behandling.

- Använd inte brun-utan-solprodukter under de närmaste 48 timmarna före en behandling.

Använd inte produkter som innehåller höga koncentrationer A-vitamin under de närmaste 48 timmarna före en behandling.

- En kemisk peeling utförs ej vid köldskador/herpes eller feberutslag i ansiktet.

- En kemisk peeling bör inte utföras på solbränd hud.

- Undvik att vaxa hår i ansiktet under de närmaste 48 timmarna före en behandling.

- Om du nyligen har genomgått andra typer av behandlingar i ansiktet, så som microdermabrasion, laserbehandling, kemisk peeling, Botox, filler, plastikkirurgi eller liknande, måste huden vara fullständigt reparerad och normaliserad innan en kemisk peeling kan genomföras.


Eftervård

Du får information av mig efter behandling med dig hem

Profhilo


Profhilo är en form av flytande filler som på samma vis består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En behandling med Profhilo stärker och återfuktar huden inifrån, och ger en snabb och långvarig effekt på hela utseendet. Vi ser väldigt fina resultat med Profhilo, och effekten kallas ibland för ett “flytande ansiktslyft”.


Profhilo passar perfekt för en lite åldrad hy som behöver stramas upp, som ger synbar och tydlig skillnad i hudens kvalitet och yta. Profhilo går också att använda i förebyggande syfte och i kombination med andra estetiska behandlingar.


Efter behandlingen sker en långsam frisättning av hyaluronsyra under ungefär en månads tid. Då aktiveras kollagen och elastin och bygger upp huden underifrån. Det innebär att huden “återfuktas” från insidan och skapar en naturlig lyster som gör att huden ser friskare ut och rynkor mjukas upp.


Andra områden kan också behandlas samtidigt för ett än mer slående resultat — Profhilo passar även utmärkt för att stärka upp huden på hals, dekolletage, armar och händer.


Huden får en helt ny lyster och fasthet, och ser spänstig, ung och fräsch ut. Behandlingen ger ett bestående “glow” i huden som efter en bra ansiktsbehandling, men som varar länge. Huden är betydligt stramare.


Efter fyra veckor görs ytterligare en behandling för att uppnå bästa resultat. Efter två till tre månader syns maximal effekt, som sedan håller i ungefär sex månader. Därefter kan man göra en kompletterande behandling var 6:e månad.


Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Samma dag och dagen efter behandling bör du undvika alltför ansträngande fysisk aktivitet och bastubad.


Hyalase


Hyalase är ett enzym som hjälper till att katalysera nedbrytning av hyaluronsyra (HA). Läkemedlet används av injektionsbehandlare för att återställa och ta bort fillers i akuta situationer. Som om exempelvis fillers råkat injiceras i ett kärl. Detta kan orsaka nekros (kärl och vävnad dör) permanent. 


Det är viktigt att Hyalase finns tillgängligt på alla kliniker/salonger som utför injektioner med hyaluronsyra (fillers) för att snabbt och säkert kunna ta bort fillers och hindra komplikationer. Hyalase är det enda preparat som löser upp en hyaluronsyra baserad filler och det enda medel som snabbt kan häva en komplikation.


Vid behandlingar med fillers pratas det ofta om ”danger-zones” och ”safe-zones” men vi kan inte säga med säkerhet att vi aldrig kommer att drabbas av komplikationer bara genom att undvika specifika områden. Därför är det bra att det finns ett säkert alternativ för borttagning av filler.


Med djupgående anatomikunskaper, säkerhetstänk och sunt förnuft kommer vi långt, men det finns anatomiska avvikelser hos oss människor. Dessa avvikelser gör att vi inte kan applicera och förutsätta att alla människor delar samma anatomi.


Tack och lov behövs detta läkemedel användas väldigt sällan i en akut situation. Oftast används det av filler som emigrerat, att kunden inte är nöjd med resultatet eller att man helt enkelt tröttnat på sin filler.


Hur går behandling med Hyalase till?

Med detta läkemedel kan vi nästintill punktmarkera området vi vill lösa upp genom att anpassa en dos och injektionsdjup.

Har du inte fått Hyalase tidigare börjar du först med ett litet ”pricktest” på armen för att se så att du inte reagerar negativt på läkemedlet. Detta är en säkerhetsaspekt för att utesluta eventuella allergier där vi injicerar en liten mängd i underhudsfettet på underarmen.


Därefter börjar vi behandla området du önskar med Hyalase. Ibland kan kunder behöva göra återbesök i 2-3 omgångar när vi ska lösa upp filler.


Hyalase måste finnas i varje lager på varenda klinik som utför behandlingar med HA-baserade fillers! Dubbelkolla så att just din klinik har detta hemma innan ni påbörjar en behandling.Kom gärna osminkade till din behandling